به موزه علوم طبيعي چارده بلوط خوش آمديد
ادبي اجتماعي علمي

سالن ها



  • گیاه شناسی ( 7 مطالب )

    botany

    بخش گیاهان این موزه شامل داروهای گیاهی ،دانه ها وگیاهان فیکس شده و گلدانی می باشد.مجموع بخش گیاهان ،شامل250 نمونه می باشد.

    گیاهان این بخش مربوط به منطقه  بهاباد وبیش از پنجاه درصد از دانه ها وداروهای گیاهی نیز جزء فلور (گیاهان) منطقه می باشد.

  • بی مهره گان ( 1 مطلب )

    invertebrates

    نمونه های مختلف بی مهرگان ،شامل اسفنجها ،کیسه تنان ،خارپوستان ،نرمتنان ،بندپایان می باشد.تعداد بی مهرگان این موزه 270 نمونه می باشد.

    شایان ذکر است اکثر صدفهای این بخش مربوط به آبهای دریا ها واقیانوسهای مختلف دنیاست.

    نمونه شاخص این سالن خرچنگ نعل اسبی است .شایان ذکر است در راهروی مقابل این سالن تعداد دیگری از نمونه های مختلف بی مهرگان به نمایش در آمده است.

  • سنگ و فسیل ( 1 مطلب )

    fossil-stoneدر این بخش ،انواع سنگ،فسیل ومینرال در معرض نمایش گذاشته شده است.تعداد نمونه های این بخش بیش از 320 قطعه با ارزش می باشد.

    به اذعان کارشناسان موزه علوم طبیعی بهاباد در بعد سنگ ،فسیل ومینرال موزه برتر کشور محسوب می شود.

    عامل مهم مطرح بودن این موزه در این بخش ،تنوع بالای مینرالهای کمیاب معادن کشور می باشد،که جذابیت خاصی به سالن سنگ وفسیل این موزه داده است

  • پرندگان وخزندگان ( 2 مطالب )

    birds

    نمونه های مختلف پرندگان که اکثر آنها غیر بومی و یا از نوع مهاجر می باشند ،وتعدادی از خزندگان در این سالن به نمایش درآمده است.

    از شاخصه های این سالن تنوع پرندگان و جفت بودن نمونه ها می باشد. تعداد جانوران این سالن بالغ بر90 نمونه می باشد.

    شایان ذکر است تعداد 25 نمونه پرنده در مقابل سالن میکروسکوپیک به نمایش گذاشته شده است.

  • آبزیان خزر وآبهای داخلی ( 1 مطلب )

    این سالن شامل ،ماهیان شمال (آکواریوم های با نوار مشکی) ،ماهیان آبهای داخلی (آکواریوم های با نوارنقره ای) و اورنومنتال (تزیینی وارداتی) (آکواریوم های با نوار سبز) می باشد. تعداد ماهیان،148 نمونه می باشد. این موزه در بخش آبزیان یکی از موزه های غنی کشور محسوب می باشد.به طوری که در بخش آبزیان شمال ، موزه دوم کشور محسوب می شود.موزه علوم طبیعی بهاباد توانسته است بیش از 95 درصد آبزیان شمال را گردآوری نموده و به شکل فیکس شده در معرض نمایش بگذارد

  • میکروسکوپیک ( 1 مطلب )

    microscopic

    در این بخش  تصاویر زیبای دنیای میکروسکوپی ولامهای میکروسکوپی ارزشمند و در عین حال جذاب در معرض دید علاقمندان قرار داده شده است.

  • جانوران ( 1 مطلب )

    mamolsدر این بخش نمونه های مختلف مهره دارن  به نمایش گذاشته شده است. نمونه هایی که اغلب بومی منطقه می باشند درمجموعه ویترینهای شماره یک و بقیه نمونه ها در ویترینهای دیگر به نمایش در آمده اند.

    همچنین مجموعه ای از آبزیان کم نظیر جنوب نیز به شکل تاکسی درمی شده( خشک شده) به این سالن زیبایی وتنوع خاصی بخشیده اند. مجموعه مهره داران این سالن بالغ بر 170 نمونه می باشد.

  • آبزیان خلیج فارس ( 2 مطالب )

    aquaculture

    این سالن شامل ماهیان جنوب(آکواریوم های با نوار آبی) می باشد.وشامل انواع کوسه ماهیها به شکل تاکسی درمی شده وانواع دیگر ابزیان خلیج فارس به شکل فیکس شده در مایع فرمالین می باشد.در این سالن نمونه ها بر اساس خانواده طبقه بندی شده اند.

    تعداد نمونه های این سالن 245 عدد می باشد که از لحاظ تنوع این موزه را در رده موزه های قابل توجه مطرح نموده است.

    دلفین وکوسه دم دراز از نمونه های شاخص این سالن می باشد.


موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:سالن ها,

کفشدوزک



هنوز بسیاری از مردم نمی دانند که کفشدوزکها حشرات مفیدی هستند،

البته همه کفشدوزکها نه، ولی اغلب آنها  

حشراتی بسیار سودمندند.

کفشدوزکها، حشرات مضر مانند شته ها را شکار می کنند. آنها قدرت پرواز زیادی دارند. با فرا رسیدن فصل سرما به محلهای زمستانه خود مهاجرت می کنند اما دوباره در بهار سر و کله شان لابه لای بوته های سبزیجات و شاخ و برگ درختان پیدا می شود که به دنبال شکار هستند. 

کفشدوزکها به وسیله حشره شناسان تقسیم بندی گشته و از روی نقطه های روی بالهایشان شناسایی می شوند. بعضی از آنها فقط از حشره بخصوصی تغذیه می کنند مثلاً نوعی کفشدوزک که فقط به خوردن شپشک استرالیایی علاقه مند است اما برخی دیگر از کفشدوزکها تغذیه از انواع شته را ترجیح می دهند. با همه اینها وقتی کفشدوزک گرسنه باشد دیگر نوع شکار برایش زیاد فرقی نمی کند، تا جایی که اگر با بی غذایی روبه رو شود ممکن است نوزادان و لاروهای جوان خود را نیز مورد حمله قرار دهد. ضمنا آنها بدشان نمی آید که گاه گداری سری به لانه مورچه ها بزنند و میهمانشان شوند. در این صورت مواد غذایی مورچه ها را نیز نوش جان می کنند.

شناسایی کفشدوزکهای مفید:

همان طور که گفته شد همه کفشدوزکها مفید نیستند. مثلاً کفشدوزکهای جالیز، آفاتی جدی برای خربزه و سایر گیاهان جالیزی به حساب می آیند. همچنین کفشدوزک چغندر که خسارت قابل توجهی روی برگهای چغندر و اسفناج به بار می آورد، اما از آنجایی که اکثر آنها سودمند هستند امروزه انواع مفید را شناسایی و در آزمایشگاه تکثیر نموده و در مزارع و باغات رها می کنند.

کفشدوزکهای مفید عبارتند از:  

کفشدوزکهای نوزده نقطه ای، یازده نقطه ای، دو نقطه ای، ده نقطه ای، چهار لکّه ای و کفشدوزکهای کروی.

تخمگذاری:

مهمترین کفشدوزک مفید، کفشدوزک هفت نقطه ای است. این حشره در مدت یک ماه می تواند سیصد عدد تخم بگذارد، جالب اینکه هر کفشدوزک توان نابود نمودن چهارصد شته را دارا است.

روش مبارزه کفشدوزکها با شته ها:

 

کفشدوزکهای مفید با حرص و ولع زیاد به سوی شته ها حمله ور گشته و لاروهای جوان و نوزادان شته ها را می خورند، اما برای تخمگذاری نیز شته ها را شکار کرده و تخمهای خود را در داخل شکم شته ها قرار می دهند. به این ترتیب تخم کفشدوزکها، از مواد غذایی داخل شکم شته ها تغذیه نموده و رشد می کنند، اما شته هایی که مورد حمله قرار گرفته اند به سرعت نابود خواهند شد. مورچه ها تخم شته ها را به لانه خود می برند تا وقتی تخمها رشد کردند و به شته کامل تبدیل شدند از مدفوع آنها که عسلک نامیده می شود تغذیه کنند. در بسیاری از اوقات کفشدوزکها تخمهای شته ها را از چنگ مورچه ها خارج ساخته و از آن خود می سازند

پدید آورنده : مهندس مجتبی شریعت پناهی


موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:کفشدوزک,

لاك پشت و مرغابي




موضوع : <-CategoryName->


نويسنده :HD در تاريخ یک شنبه 27 فروردين 1391برچسب:لاك پشت و مرغابي,